I år som i fjor har jeg deltatt på Young Media Lion. Muligheten for oss under 30 for å få representere Norge under den internasjonale konkurransen som arrangeres under Cannes Lion. Her er hvorfor jeg ikke angrer ett sekund på deltakelsen, og hvorfor jeg mener alle som jobber i mediebransjen, og er under 30 burde delta.

1. Løse case på 48 timer

Oppgaven er like enkel som den er kompleks. Du får en brief og har 48 timer på å innhente innsikt, komme opp med det kreative konseptet og hvordan kommunikasjonsutfordringene skal løses.

For det første er dette svært spennende, morsomt og utfordrende i seg selv. For det andre så er det mye rundt en slik arbeidsprosess vi mediefolk kan ta med oss inn i hverdagens utfordringer.

Vi er vant til høyt tempo.

Vi er vant til å løse kommunikasjonsutfordringer gjennom mediestrategi.

Og, vi har godt av å utfordre våre kreative sider.

Arbeidet med Young Media Lion utfordrer deg på alle punktene.

Oppsummert: erfaringen får du bruk for i arbeidshverdagen din!

2. Fem minutter til å overbevise 

Du har lagt ned mange timers arbeid, lest forskning, og funnet innsikten som støtter konseptet og medievalget. Dette er komplekst. Du har kun fem minutter.

Fem minutter til å overbevise. Fem minutter til å få noen, som ikke har jobbet med ideen din, til å forstå den. og kanskje viktigst, ha troen på den.

Det krever presisjon. Presisjon i form av hva du velger å si, nesten ned til hvert enkelt ord, slik at historiefortellingen og oppbyggingen sitter.

Oppsummert: Du blir en god historieforteller og evner å få folk til å tro på, og engasjere seg i det du har å si. En fantastisk egenskap du kan bruke i alle kundemøter og pitcher du måtte komme over.

3. Intens prosess

Både det å løse caset og det å presentere foran juryen, og selge inn ideen sin på kun fem minutter krever fokus. Intenst arbeid,og ikke minst samarbeid.

Prosessen med Young Media Lion trener deg på å samarbeide med andre og sammen jobbe mot et mål. I tillegg krever det at man alene og individuelt evner å levere, slik at prosessen går fremover.

Oppsummert: Den intense prosessen trener deg i å være skjerpet og prestere når det virkelig gjelder. Disse situasjonene finnes det mange av, og det er en fantastisk følelse å kjenne på det å mestre dem.

Og dette er tre grunner som jeg, for uten å nevne at dersom du vinner og får reise ned til Cannes, kommer til å ha en uforglemmelig opplevelse, mener burde overbevise deg til å delta selv!

Om bare noen timer står vi foran juryen – og det gleder jeg meg til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *